Wtorek, 04-05-2021Data publikacji, Wtorek, 04-05-2021,Biblioteka KorczynaAutor, Biblioteka Korczyna,1038Ilość wyświetleń, 1038
Ważne i ciekawe
Większość z nas wie doskonale jak ważne jest zdrowe odżywianie i zna w teorii jego zasady. Jednakże zaplanowanie zdrowej diety dla osoby zdrowej a tym bardziej cierpiącej na różne schorzenia przysparza często wiele trudności. Z pomocą mogą nam przyjść różnorodne poradniki, w których znajdziemy nie tylko ogólne informacje dotyczące zasad żywienia, wskazówki odżywiania przy różnorodnych dolegliwościach, ale też gotowe przepisy na zdrowe i smaczne potrawy.
Książki popularnonaukowe
Pyszne dania dla zdrowego serca
Anna Kłosińska – Zdrowa kuchnia dla dzieci
Katarzyna Błażejewska – Odżywianie dzieci mądre i zdrowe. Porady mamy dietetyczki
Anita Bean – Żywienie w sporcie
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu (t.1), Żywienie człowieka zdrowego i chorego (t.2), pod red. Jana Gawęckiego i Lecha Hryniewieckiego
Anna Applebaum-Sikorska, Danielle Crittenden – Przepisy z mojego ogrodu
William Davis – Detoks zbozowy w 10 dni
Beata Pawlikowska - Największe kłamstwa naszej cywilizacji
Beata Pawlikowska - Moje zdrowe przepisy
Beata Pawlikowska – W dżungli zdrowia
Beata Pawlikowska – Największe skarby naszej cywilizacji
Robert E. Kowalski – Tygodniowa dieta anty-cholesterolowa
Dr David Servan-Schreiber – Antyrak. Nowy styl życia
Beata Abramczyk – Hashimoto. Droga do uzdrowienia siebie
Izabela Wentz – Hashimoto
Hanna Stolińska-Fiedorowicz – Insulinooporność. Leczenie dietą
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska - Insulinooporność w polskiej kuchni
Dieter Pohlau, Gudrum Werner – Żywienie w stwardnieniu rozsianym
Michael Mosley - Jelita wiedzą lepiej
Dr Mark Hyman – Koniec z cukrzycą i otyłością!
Irena Namysłowska, Ewa Paszkiewicz, Anna Siewierska – Gdy odchudzanie jest chorobą. Anoreksja i bulimia
Czasopisma
Dbam o zdrowie
Mamo To Ja
Bajki
Joanna Krzyżanek – Przygoda w warzywniaku
Licia Cagnoni - Dzieci w kuchni. Szkoła gotowania krok po kroku
Mały mistrz kuchni. Udane przyjęcie
Gabriela Sygulka, Norbert Dreier – Kuchnia europejska dla dzieci. Gotujemy w szkole i w domu